Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Grilované kuře pod cihlou

Hodnocení uživatelů:
60 minut 15 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžička hrubé mořské soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • citrónová šťáva
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžíčka posekaného rozmarýnu

Příprava

  1. Z prsou (150-200g každé prso) odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Prsa po obou stranách posypte solí, černým pepřem, pálivou paprikou (použijte 1/2 až 1 lžičku), česnekem a rozmarýnem a vklepejte vše prsty do masa. Rozložte prsa do skleněné misky a zalijte citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nechte marinovat v ledničce 30 minut - 1 hodinu. Během této doby maso několikrát obraťte.
  2. Grilovací rošt očistěte kartáčem a potřete ho rostlinným olejem. Umístěte kuřecí prsa na grilovací rošt, Grilovat můžete se zavřeným poklopem grilu nebo bez něj.Grilujte prsa, až jsou úplně propečená, tj. 4 až 6 minut z každé strany.
Tip: (chilli) – dle chuti - místo pálivé papriky
Tip: Na maso položte zabalené cihly v alobalu.Zatížením dosáhnete nejen výraznějšího otisku mřížky roštu, ale maso si hlavně uchová svoji šťavnatost.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře