Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Grilovaný ananas se skořicí a medem

Jednoduchý grilovaný ananas se stane hitem vašeho grilování. Výborně dochucený skořicí a medem.
Hodnocení uživatelů:
15 minut 5 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

Příprava

  1. Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5 – 2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme poté tvrdý zbytek středu a vzniknou nám kusy čistého ananasu vhodné ke grilování. Na bambusové špejle napichujeme 2 – 4 dílky ananasu a to tak, že je propíchneme za pomocí dvou kusů špejlí asi 1 cm od sebe (nebudou se nám protáčet při obracení na grilu) a po opečení je jednoduchým řezem mezi špejlemi rozdělíme a vzniknou nám dvě porce.
  2. Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na výborné grilované ovoce!
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na grilování!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře