Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Grilovaný ananas se skořicí a medem
Jednoduchý grilovaný ananas se stane hitem vašeho grilování. Výborně dochucený skořicí a medem.
Hodnocení uživatelů :
15 minut
5 minut
10 porcí Snadné
Ingredience
- 1 kus čerstvého ananasu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce medu
Příprava
- Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5 – 2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme poté tvrdý zbytek středu a vzniknou nám kusy čistého ananasu vhodné ke grilování. Na bambusové špejle napichujeme 2 – 4 dílky ananasu a to tak, že je propíchneme za pomocí dvou kusů špejlí asi 1 cm od sebe (nebudou se nám protáčet při obracení na grilu) a po opečení je jednoduchým řezem mezi špejlemi rozdělíme a vzniknou nám dvě porce.
- Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na výborné grilované ovoce!
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na grilování!
Žádný nový komentář.