Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Grilovaný chřest se slaninou

Receptynakazdyden.cz
Oblíbený chřest s kabátkem z anglické slaniny získá na grilu naprosto jiný šmrnc! Vyzkoušejte ho v kombinaci s připravenými grilovacími omáčkami.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 10 minut Snadné

Ingredience

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 200 g dlouhých plátků anglické slaniny (najemno nakrájené)
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Chřest očistíme, oloupeme a odkrojíme zdřevnatělé konce. Dáme si vařit vodu, přidáme bujón a až nám bude vřít, vložíme do ní chřest a 15 minut ho povaříme (hlavičkami vzhůru).
  2. Plátky slaniny si rozložíme na prkénko a každý kousek opepříme. Na vychladlý chřest natáčíme plátek anglické slaniny opepřenou stranou ke chřestu, v případě potřeby upevníme párátkem.
  3. Olivový olej smícháme s utřeným stroužkem česneku, pomažeme připravený chřest a grilujeme ho zhruba 5-10 minut.
  4. Podáváme s grilovacími omáčkami Hellmann’s. Například Samba nebo Garlic.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na grilovanou zeleninu!
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na grilování!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře