Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Grilovaný hovězí steak
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
20 minut
10 minut
4 porce Snadné S masem
Ingredience
- 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
- 1 kilogram hovězí roštěnec vcelku
- 8 gramů pepř černý zrnitý
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce med
- 2 kusy cibule šalotka
- 8 lžic olivový olej
- 1 kus malá větvička čerstvého rozmarýnu
Příprava
- Roštěnec nakrájejte na steaky (každý kolem 200 gramů). Šalotky nakrájejte na drobné kostičky.
- V hmoždíři rozdrťte kostku Knorr Bujón Hovězí.
- Rozdrcenou vsypte do misky, přidejte olivový olej, sójovou omáčku, med, natrhaný rozmarýn a šalotku.
- Pomocí štětečku nebo lžíce namažte maso hotovou směsí. Nechte případně po nějakou dobu marinovat.
- Steaky grilujte 5-6 minut na každé straně. Po celou dobu pečení potírejte připravenou marinádou. Po ogrilování steaky odstavte na 5 minut zabalené do alobalu, aby nevychladly. Servírované maso by mělo být měkké, šťavnaté a uvnitř růžové. Jestli máte rádi maso více propečené, stačí jej déle grilovat. Servírujte s brambory.
Tip: Výborné s Pepřovou, Česnekovou nebo Steak omáčkou Hellmann´s
Žádný nový komentář.