Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Grilovaný hovězí steak

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 10 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Roštěnec nakrájejte na steaky (každý kolem 200 gramů). Šalotky nakrájejte na drobné kostičky.
  2. V hmoždíři rozdrťte kostku Knorr Bujón Hovězí.
  3. Rozdrcenou vsypte do misky, přidejte olivový olej, sójovou omáčku, med, natrhaný rozmarýn a šalotku.
  4. Pomocí štětečku nebo lžíce namažte maso hotovou směsí. Nechte případně po nějakou dobu marinovat.
  5. Steaky grilujte 5-6 minut na každé straně. Po celou dobu pečení potírejte připravenou marinádou. Po ogrilování steaky odstavte na 5 minut zabalené do alobalu, aby nevychladly. Servírované maso by mělo být měkké, šťavnaté a uvnitř růžové. Jestli máte rádi maso více propečené, stačí jej déle grilovat. Servírujte s brambory.
Tip: Výborné s Pepřovou, Česnekovou nebo Steak omáčkou Hellmann´s
|
|
| Tisk
Hovězí na grilu jako takové moc nemusím, nejčastěji ho děláme v podobě hamburgerů. Docela dost jsme si oblíbili tenhle recept: http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/hovezi-na-grilu/hamburger-s-bylinkovym-maslem/, je to rychlé, asi i docela zdravé a hlavně výborné
žaneta novotná | 30.10.2013 13:03 1

Zeptejte se šéfkuchaře