Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Grilovaný lilek s cuketou a pečenými brambory

Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 2 porce Snadné

Ingredience

  • 1 kus lilek
  • 1 kus cuketa
  • 4 kus brambory
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička provensálské bylinky
  • 1 lžička lesní med
  • sůl (k dochucení)
  • 0,5 lžičky ocet
  • 50 mililitrů Extra panenský olivový olej

Příprava

  1. Lilek i cuketu nakrájíme na kolečka, z obou stran osolíme a necháme minimálně 15 min vypotit (pustit vodu). Poté kuchyňskou utěrkou osušíme.
  2. Omyté brambory nakrájíme na kolečka (pokud máme starší brambory, tak i oloupeme) a spolu s lilkem a cuketou naskládáme na plech s pečícím papírem a zakápneme olivovým olejem. Brambory osolíme.
  3. Dáme péct na 20 min pod gril a vrchní ohřev na nejvyšší příčku v troubě. Po 10 minutách vše obrátíme a lehounce potřeme mašlovačkou olivovým olejem.
  4. Mezitím, co se nám peče zelenina, připravíme "pesto" - olivový olej si spolu s provensálským kořením ohřejeme v mikrovlnné troubě. Do teplého oleje přidáme strouhaný česnek, sůl, med a trošku octa. Vše splečně pořádně promícháme.
  5. Po upečení pomažeme lilek a cuketu vyrobenou směsí, necháme chvilku proležet a podáváme.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře