Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Grilovaný lilek s octem, sýrem feta a mátou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 10 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
  • 2 lilky
  • 60 mililitrů balzamikového octa
  • 80 mililitrů olivového oleje
  • 100 gramů cherry rajčat
  • špetka tymiánu
  • stroužek česneku

Příprava

  1. Lilky nakrájejte podélně na tenké plátky. Rajčata překrojte na půl.
  2. Kostku Knorr Bujón Hovězí rozetřete v olivovém oleji a natřete tím lilek.
  3. Přidejte posekaný tymián a posekaný česnek. Lilek nechte naložený 10 minut.
  4. Lilky grilujte na obou stranách, dokud nebudou mít tmavou barvu. Ke konci přidejte půlky rajčat, vše pokapejte polovinou octa.
  5. Až rajčata budou teplá, přeložte vše do misek a pokapejte zbylým octem.
  6. Ke každé porci přidejte malé kousky sýra feta (můžete je nadrobit) a ozdobte mátovými listy.
Tip: Výborné se Samba, Chilli nebo Pepřovou omáčkou Hellmann´s
Tip: Naprosto dokonalá kombinace lilku, feta sýru a máty s balzamikovým octem vás dostane na kolena. Vyzkoušejte nejenom na letní večeři!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře