Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Grodněnský sleď

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé Ryby

Ingredience

  • 5 kusů sleďové filety
  • 5 kusů cibule
  • 1 sklenička červené, suché víno
  • 1 sklenička vinný ocet - nejlépe červený
  • 20 dekagramů cukr
  • 5 kusů zrnka černého pepře
  • 4 kusy zrnka jalovce
  • 2 kusy nové koření
  • 2 kusy hřebíček
  • 2 kusy bobkový list
  • 1 špetka mletý nebo čerstvý zázvor
  • 1 lžíce Knorr Aromat

Příprava

  1. Zrnka lehce rozmačkejte. Následně dejte koření do kastrůlku z nerezové oceli, zalijte octem a vínem, přidejte koření Knorr Aromat a převařte na mírném ohni.
  2. Přidejte cukr a ohřívejte za stálého míchání do okamžiku, až se celý rozpustí.
  3. Cibuli nakrájejte na kroužky, přidejte do marinády a vařte na malém ohni dalších 5 minut. Dochuťte zázvorem a nechejte vychladit.
  4. Sledě nakrájejte na porce a uložte ve velké, čisté sklenici. Zalijte marinádou a odložte na 2-3 dny do lednice.
  5. Před servírováním můžete navíc vše posypat posekaným, čerstvým koprem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře