Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Guláš s hříbkama

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 400 gramů hovězí maso
  • 2 kusy cibule
  • 3 lžíce sádlo
  • 300 gramů houby
  • 0.5 lžičky kmín
  • 0.5 lžičky pepř
  • 0.5 lžičky feferonka
  • 1 lžíce hladká mouka

Příprava

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme ji na sádle zesklovatět.
  2. Hovězí maso, nejlépe kližku, ale může být i roštěnka, si nakrájíme na kostky a dáme opéct na cibuli. Osolíme, přidáme dle chuti pepř a kmín a pokud nám nevadí pálivá chuť, přidáme feferonku - můžeme přidat sušené a rozemleté nebo přihodíme celou papričku.
  3. Až maso pustí šťávu, trošku podlijeme vodou a dusíme. Přidáme houby nakrájené na kousky a dodusíme do měkka. Občas promícháme a dle potřeby přilijeme vodu. Pokud máme guláš řídký, zahustíme ho moukou rozmíchanou v trošce vody. Provaříme a podáváme, třeba s těstovinami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře