Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Gulášová polévka

Receptynakazdyden.cz
Připravte si poctivou gulášovou polévku z hovězího masa. Příprava je sice delší, ale výsledek stojí za to!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 70 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 500 gramů hovězího masa
  • 300 gramů cibule
  • 200 gramů mrkve
  • 300 gramů brambor
  • 100 gramů celeru
  • 100 gramů uzeného bůčku
  • 1 špetka kmínu
  • 5 stroužků česneku
  • 5 gramů sladké papriky
  • špetka ostré papriky
  • 1 kostka Knorr Bujón Slepičí
  • 50 gramů rajčatového protlaku
  • 50 gramů vepřového sádla
  • 5 gramů černého pepře
  • 3 zrnka nového koření
  • 2 bobkové listy

Příprava

  1. V hrnci se širokým dnem rozpalte sádlo, přidejte k němu na kostičky nakrájený bůček, cibuli a česnek a nechte zvolna smažit dokud cibule nezačne měnit barvu. V tu dobu přidejte papriku v prášku, a za stálého míchání smažte další dvě minuty. Přidejte maso, smažte je dokud se neztratí vzniklá omáčka a maso nebude dobře osmažené.
  2. Přidejte zbývající nakrájenou zeleninu (mrkev, celer). Vše zalijte 1,5 litrem vody, přiveďte k varu, přidejte lžíci rajčatového protlaku, odstraňte vzniklou pěnu, přidejte koření (bobkový list, pepř, nové koření).
  3. Polévku vařte cca 50 minut dokud maso nezměkne, přidejte posekaný kmín a Knorr Bujón Slepičí.
  4. Přidejte brambory a polévku vařte ještě cca 20 minut, servírujte s pečivem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře