Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Gulášová polévka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 200 gramů hovězí maso
  • 1 kus cibule
  • 1 kostka masox
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 lžičky majoránka
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 lžička paprika sladká
  • 5 kusů brambory

Příprava

  1. Hovězí maso očistíme a buď nakrájíme na malé kousíčky nebo nameleme.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a orestujeme ji. Pak přidáme hovězí maso a opečeme.
  3. Zasypeme sladkou paprikou, podlijeme vodou, přidáme nakrájené brambory na kousky a povaříme.
  4. Když jsou brambory skoro hotové, přidáme masox. Mouku si rozmícháme ve vodě a přilijeme do polévky, povaříme 10 - 15 minut. Podle potřeby ještě osolíme a nakonec zasypeme majoránkou.
Tip: Pro ještě lepší chuť můžeme přidat 2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře