Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Gulášová polévka se zelenými fazolkami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 120 minut 8 porcí Náročné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí kližky
  • 2 kusy kořeny petržele
  • 4 kusy mrkve
  • 1 kus kedluben
  • 1 kus celer
  • 1/2 kilogram zelených fazolek mohou být i mražené
  • 2 kusy cibule
  • 6 kusů brambor
  • 4 kostky Knorr Bujón Hovězí
  • 6 kostek Knorr Aromat
  • 6 stroužky česneku
  • 2 sůl
  • 2 lžiček mleté papriky
  • bobkové listy
  • 1 lžíce kmína celého
  • 3 pepř čerstvě mletého
  • lžíce Knorr Bujón Hovězí celého
  • lžíce Knorr Aromat
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • 1 svazek kopru
  • 1 lžíce estragonu

Příprava

  1. Ingredience, maso, zeleninu, cibuli omyjeme a očistíme. Maso nakrájíme kolmo k vláknům. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, kromě brambor.
  2. Do větší pánve dáme olej, který zahřejeme, dáme do něj maso, které důkladně mícháme. Přidáme kmín, který díky horkému oleji uvolní své aroma, když se maso už mírně praží, přidáme cibuli a smažíme dál.
  3. Postupně k masu přidáváme mrkev, celer a kedluben k masovému základu. Osmahneme za stálého míchání, osolíme, opepříme. Když se zelenina osmahla, posypeme ji mletou paprikou, promícháme, přilijeme 2 malé sklenice vody a přiklopíme pokličkou. Necháme dusit alespoň 10 minut.
  4. Polévkový základ naběračkou přendáme do tlakového hrnce, dolijeme vodou, přidáme bujón. Pokud je třeba sůl, přidáme špetku Knorr Aromatu a uzavřené dáme vařit. Počkáme než polévka začne vřít, vypustím páru, stáhneme plamen. Takto vaříme nejméně 1, 5 hodiny.
  5. Když se ingredience uvařili, necháme tlakový hrnec chladnout, otevřeme jej, přendáme jeho obsah do velkého hrnce, opět přivedeme k varu, přidáme brambory. Našleháme vejce s 2 lžícemi mouky a se solí, postupně těstíčko kapeme do polévky.
  6. Když skutečně vše v polévce změklo, tak přidáme kopr a lžíci estragonu.
Tip: Podáváme se zakysanou smetanou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře