Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Halaszle - rybí polévka z kapra

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 10 minut 4 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 1 kus mrkev
  • 200 gramů pórek
  • 1 kus malá ostrá paprika
  • 1 stroužek česnek
  • 2 kusy cibule střední velikosti
  • 3 lžíce olej (nebo Rama Culinesse)
  • 100 mililitrů bílé suché víno
  • 4 kusy brambory
  • 1 kus svazek petrželové nati
  • 1.20 kilogramů kapr
  • 0.50 kusů celer
  • 1 kus žluto-zelená paprika
  • 2 kostky Knorr Bujón Zeleninový
  • 2 lžíce sladká paprika

Příprava

  1. Připravte kapra: umyjte, odřízněte ploutve, ocas a hlavu. Rybu rozdělte na filety a nakrájejte na velké kostky.
  2. Z kostí (páteři), ocasu, hlavy (zbavené očí a žaber) a zeleniny uvařte vývar.
  3. Přidejte na chuť dvě kostky Knor Bujón Zeleninový (čím je vývar silnější, tím je lepší). Po uvaření vývar přeceďte.
  4. Nakrájejte cibuli na drobné kostičky, usmažte v hrnci na oleji. Přidejte dvě lžíce sladké papriky a ještě chvíli nechejte smažit.
  5. Zalijte bílým vínem a počkejte do okamžiku, až se víno vypaří. Nakrájejte brambory na kostky, přidejte je k cibuli a vše zalijte rybím vývarem. Vařte do okamžiku, až budou brambory měkké.
  6. Na závěr vaření přidejte kostky filetů z kapra a vařte ještě cca 10 minut. Polévku dochuťte dle chuti citrónovou šťávou. Servírujte s posekanou petrželkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře