Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Halloweenské pusinky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 40-50 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 3 kusy vaječné bílky
  • 3 lžíce cukru krystal vrchovaté lžíce
  • 1 kus citrón šťáva
  • 25 dekagramů dýně na pečení kanadské
  • 3 cl likéru Cointreau

Příprava

  1. Dýni upečeme v troubě a pak promačkáme přes síto. Bílky vyšleháme do pevného sněhu, po lžících přidáme cukr a citronovou šťávu. Šleháme než se cukr rozpustí.
  2. Když už necítíme cukr, dáme nad páru a šleháme dokus se hmota nezačně klepat.
  3. Do sněhu přidáme rozmačkanou dýni i Cointeau likér.
  4. Na plech pokrytý pečícím papírem z cukrářského sáčku vymačkáme pusinky. Při 100-120 stupních spíš sušíme než pečeme po dobu asi 55-60 minut.
Tip: Pusinky připravujem z cukru krystal, protože pusinky potřebují právě tolik šlehání než se zrníčka cukru rozpustí.
Tip: Pečeme-li pro děti alkohol vynecháme!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře