Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Halumi s grilovanou zeleninou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 3 porce Snadné Jemně pálivé

Ingredience

Halumi

  • 1 balení sýr Haloumi

Grilovaná zelenina

  • 1 kus lilek nebo cuketa
  • 2 kusy paprika (nejlépe červená)
  • 1 kus velká červená cibule
  • dle chuti koření na sýr a grilovanou zeleninu

Příprava

  1. Lilek nebo cuketu si nakrájíme na menší kostky a posolíme a necháme "vybrečet". Mezitím si na kostky nakrájíme papriky a na proužky červenou cibuli. Cibuli necháme restovat na kapce olivového oleje dozlatova, poté přidáme papriky a až mírně změknou také lilek nebo cuketu. Opékáme, nepodléváme vodou ani nepřikrýváme poklicí. Podle potřeby podlejeme olivovým olejem a přidáme koření. Opékáme dokud není zelenina měkká. (cca 15 minut).
  2. Zatímco se připravuje zelenina Halumi nakrájíme na asi 3 cm silné plátky a krátce osmažíme na rozpálené pánvi dokud jemně nezezlátne (cca 5 min). Halumi podáváme s opečenou zeleninou a bagetkou.
Tip: Nejlepší k podávání je řecký pita chléb.
Tip: K zelenině můžeme přidat dle chuti i rajčata (já to tam moc nemusím).
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře