Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hamburská omáčka s knedlíkem

Hodnocení uživatelů:
25 minut 55 minut 6 porcí Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 500 gramů vepřové plece
  • 150 gramů Šunkového salámu nebo gothaje
  • 150 gramů sterilizovaných okurek
  • 1 cibule
  • 250 mililitrů smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 dl oleje
  • špetka soli
  • 8 kuliček černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy

Příprava

  1. Maso osolíme, na oleji ze všech stran opečeme, vyjmeme a uchováme v teple. Ve výpečku zpěníme cibuli a potom přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme.
  2. Přidáme 8 kuliček pepře, 4 nového koření, 2 bobkové listy, hořčici, vložíme zpět maso, podlijeme vodou přisolíme a dusíme do měkka.
  3. Měkké maso vyjmeme, vyndáme i koření s bobkovým listem, zeleninu rozmixujeme, přilijeme trochu vody nebo vývaru s rozkvedlanou moukou, přidáme nakrájený salám a na kostičky nakrájenou okurku a povaříme.
  4. Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře