Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Harlekýn

Hodnocení uživatelů:
40 minut 20 minut 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 3 kusy vejce
  • 3 lžíce cukr moučka hodně vrchovaté
  • 1 lžíce olej
  • 2 lžičky kakao
  • 3 lžíce pol. mouka vrchovaté
  • 1 lžička kypř.prášek

šlehačka

  • 1/2 litru Šlehačka 31%
  • 100 gramů mléčná čokoláda
  • 1 sáček stužovače šlehačky

Příprava

  1. Den předem si uvaříme pařížskou šlehačku: -250 ml smetany ke šlehání (31%) -10 dkg mléčné čokolády Za stálého míchání svaříme a až šlehačka vychladne, dáme jí do lednice. Druhý den vyšleháme metličkami (určitě nedávejte ztužovač).
  2. Korpus Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 st. pečeme asi kolem 25 ti minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
  3. bílá šlehačka: -250ml smetany ke šlehání (31%) -1 ztužovač šlehačky Šleháme metličkami a přisypáváme ztužovač.
  4. .Korpus ozdobíme pařížskou a bílou šlehačkou, poypeme čokoládovýma hoblinkami a podáváme z lednice.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře