Harlekýn

Autor:
Harlekýn
40 minut 20 minut 10 porce Středně obtížné Lze


Ingredience

těsto

  • vejce - 3 kusy
  • cukr moučka hodně vrchovaté - 3 lžíce
  • olej - 1 lžíce
  • kakao - 2 lžičky
  • pol. mouka vrchovaté - 3 lžíce
  • kypř.prášek - 1 lžička

šlehačka

  • Šlehačka 31% - 1/2 litru
  • mléčná čokoláda - 100 gramů
  • stužovače šlehačky - 1 sáček

Příprava

  1. Den předem si uvaříme pařížskou šlehačku: -250 ml smetany ke šlehání (31%) -10 dkg mléčné čokolády Za stálého míchání svaříme a až šlehačka vychladne, dáme jí do lednice. Druhý den vyšleháme metličkami (určitě nedávejte ztužovač).
  2. Korpus Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 st. pečeme asi kolem 25 ti minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
  3. bílá šlehačka: -250ml smetany ke šlehání (31%) -1 ztužovač šlehačky Šleháme metličkami a přisypáváme ztužovač.
  4. .Korpus ozdobíme pařížskou a bílou šlehačkou, poypeme čokoládovýma hoblinkami a podáváme z lednice.
Tisk Zavřít