Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hera dort kniha

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 25 minut 12 porcí Náročné

Ingredience

piškotový korpus

  • 5 kusů vejce
  • 100 gramů cukr krupice
  • 100 gramů polohrubá mouka
  • 1/2 kusu nastrouhaná citrónová kůra
  • 1 balení vanilkový cukr

ořechový piškotový korpus

krém

dekorace

Příprava

  1. Oddělte bílky od žloutků, bílky s cukrem vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté vmíchejte žloutky. V další míse smíchejte všechny ostatní přísady, které postupně vmíchejte do vyšlehaných vajec s cukrem. Pekáč vymažte rostlinným tukem Hera a vysypte moukou (můžete použít i pečící papír).
  2. Pokud budete používat hlubší pekáč (15x20 cm), můžete péct dva silnější piškotové korpusy, které pak oba rozkrojíte, takže budete mít celkem 4 vrstvy korpusu. Pokud budete používat větší, ale mělčí pekáč (30x30 cm), budete mít dvě vrstvy korpusu.
  3. Na krém v hrnci zahřejte větší část pomerančové šťávy s cukrem. Zbylý pomerančový džus smíchejte s nastrouhanou pomerančovou kůrou, pudingem a žloutky. Až pomerančový džus přijde k varu, přidejte do něj pudingovou směs, za stálého míchání vařte další minutu. Vzniklý krém nechte zchladnout a pak do něj přidejte rostlinný tuk Hera máslová příchuť.
  4. Krém rozetřete na spodní vrstvu piškotového dortu, na něj položte vrchní vrstvu. Dort ze všech stran (ze shora i ze stran) pokryjte vrstvou krému. Dort dejte do lednice odležet na 1-2 hodiny.
  5. Dekorace: Na moučkovým cukrem posypané ploše vyválejte marcipán do tloušťky cca 4 mm. Opatrně namotejte marcipán na váleček a přeneste ho na dort, kde ho opatrně rozbalte. Marcipán uhlaďte po stranách dortu a přebytečné části odstraňte. Dozdobte dort a vložte ho do lednice.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře