Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hermelín v bramboráku

Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 1 kilogram brambory
  • 100 mililitrů mléko
  • 2 kusy vejce
  • 120 gramů hladká mouka
  • 2 kusy hermelín
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti majoránka

Příprava

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Vymačkáme z nich vodu, přelijeme teplým mlékem, přidáme vajíčka, rozetřený česnek, sůl a koření a promícháme. Nakonec vmícháme dle potřeby mouku.
  2. Hermelíny si podélně překrojíme.
  3. Na pánvi si rozpálíme olej, rozetřeme na něj bramborákové těsto, položíme půlku hermelínu a zakryjeme těstem.
  4. Smažíme z obou stran, potom přendáme na papírovou utěrku, aby jsme odsáli alespoň část tuku. Takhle si usmažíme všechny 4 porce, ze zbylého těsta usmažíme "normální" bramboráky.
Tip: Neméně skvělé jsou i tvarůžky v bramboráku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře