Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hlíva ústřičná na smetaně s česnekem a těstovinami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 50 dekagramů hlívy ústřičné
  • 30 dekagramů těstovin širokých
  • 1 kus cibule středně velká
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 dl smetany
  • 1 lžička mouky
  • Knorr Aromat
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • petrželka

Příprava

  1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a omyjeme. Cibuli nakrájíme na jemno a na olivovém oleji dusíme do sklovata, přidáme prolisovaný česnek, přidáme houby, posypeme Knorr Aromatem a špetkou pepře.
  2. Vaříme na mírném ohni. Houby po pár minutách pustí šťávu, pokud je jí málo, přilijeme půl dl vody. Průběžně můžeme solit a pepřit. Houby vaříme asi 30 minut do měkka. Zatímco se houby vaří, vyvaříme těstoviny podle návodu na obale.
  3. V misce rozmícháme mouku se smetanou. Přilijeme k hotovým houbám a během pár minut dovaříme.
Tip: Podáváme s těstovinami a nasekanou petrželkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře