Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hlívová polévka (Falešná dršťková)

Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 250-300 gramů hlívy ústřičné
  • 1-2 kusy cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu mletého
  • 2-3 špetky pepře
  • 2-3 špetky soli
  • 3 lžíce jíšky
  • 2-3 lžíce majoránky
  • 1 kostka Knorr Bujónu
  • 3-4 lžíce sádla
  • 1 lžíce vegety

Příprava

Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli orestujeme, přidáme mletý kmín,zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme cca 1 litrem vody a vaříme (pozor - hlíva nikdy zcela nezměkne!) Jakmile je hlíva ústřičná měkká, polévku osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. V případě potřeby použijeme k dochucení ještě bujón. Pak přidáme světlou jíšku a vaříme ještě asi 15 minut. Před koncem přidáme majoránku. Hotovou polévku můžeme ještě dochutit a posypat cibulkovou natí a petrželkou.
Tip: dobrá a zdravá rychlovka
Tip: dokáže jí i začátečník
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře