Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hokaido omáčka na slanině s noky

Hodnocení uživatelů:
15 minut 40 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 1 kus malá dýně Hokaido
  • 4 plátky anglická slanina
  • 1 kus cibule
  • 50 gramů máslo
  • dle chuti sýr Gran Moravia sůl, pepř
  • dle chuti sůl a pepř

Příprava

  1. Do hrnce dáme rozpustit máslo, do kterého poté přidáme najemno nakrájenou cibuli společně s najemno nakrájenou anglickou slaninou. Opečeme do zlatavé barvy. Menší plod dýně naporcujeme, zbavíme jader a nakrájíme i se slupkou na malé kostičky.
  2. Přidáme k cibuli a slanině, podlijeme 3 dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Dýně se krásně rozvaří a již ji jen lehce promačkáme vidličkou a dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k nokům jako přeliv a bohatě sypeme nahrubo strouhaným sýrem Gran Moravia.
Tip: Dýně Hokaidó je jediná dýně, která se nemusí před vařením loupat - jen důkladně omýt.
Tip: Slupka byť vypadá hrozivě silně, tak je lehce rozvařena.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře