Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Holandský mletý řízek se sýrem

Recept na oblíbený řízek. Tentokrát z mletého bůčku a sýra.
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 6 porcí Snadné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Mleté vepřové maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem a poctivě do něj vmícháme smetanu a syrové vejce. Jakmile se směs spojí v celistvou světlou hmotu, dáme odpočinout do chladu na cca jednu hodinu. Poté si nastrouháme na hrubém struhadle sýr a jen spojíme s masovou směsí.
  2. Z hotové směsi tvoříme stejně velké koule, které poté v dlani uplácáme do oválu a uprostřed hranou ruky uděláme po celé délce rýhu, a to proto, aby se nám řízek při smažení uprostřed neměl tendenci nafukovat a zůstal tak po celé ploše stejně vysoký. Takto připravené mleté řízky obalujeme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a jemně prosáté domácí strouhance.
  3. Smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje.
Tip: Podáváme s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou Hellmann’s.
Tip: Vyzkoušejte další recepty s mletým masem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře