Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Honzovy buchty

Tradiční buchty má rád každý z nás. Připravte si je jednoduše podle tohoto receptu.
Hodnocení uživatelů:
165 minut 20 minut 18 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

Těsto

  • 2 žloutky
  • 250 mililitrů mléka
  • lžička soli
  • 42 gramů droždí
  • 100 mililitrů oleje
  • 100 gramů cukru moučka
  • 500 gramů hladké mouky

Tavrohová náplň

  • 250 gramů tvarohu v kostce
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr

Povidlová náplň

  • 1 sklenička povidel

Na potření

  • 150 mililitrů oleje

Příprava

  1. Ingredience na těsto (nejlépe aby měli pokojovou teplotu) dáme do pekárny a zapneme program na těsto. Když je těsto hotové vyndáme ho na vál a prohněteme a rozdělíme na 2 půlky.
  2. Vymažeme si pekáček olejem do kterého budeme buchty dávat (já měla cca 32x21cm velký).
  3. Půlku těsta rozválíme na silnější plát a rozkrájíme na dílky a naplníme náplní.
  4. Každou pěkně zabalíme aby nám někde nevytekla. Počítejte že stejně i při sebe lepší pečlivosti nějaká vyteče hlavně u povidel se to často stává. S druhou půlkou těsta uděláme to samé.
  5. Pak každou zabalenou buchtu pořádně ze všech stran pomažeme olejem, aby se k sobě moc nepřilepili a skládáme jednu buchtu vedle druhé.
  6. Když máme pekáč plný a nezbude nám žádné těsto už tak necháme buchty 10min přikryté utěrkou ještě nakynout.
  7. Buchty pečeme na 175°C cca 15-20min. Tvarohové buchty se pečou o něco déle!!! Po upečení pekáč nechte cca 10min vychladnout jinak se Vám buchty všelijak zdeformují, roztrhají.... Pak buchty z pekáče vyklepněte někam na prkénko (pokud je dobře vymazaný půjde to lehce) a nechte je úplně vychladnout.
  8. Vychladlé buchty pak můžeme porcovat a posypat moučkovým cukrem.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na bábovky, koláče a dorty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře