Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Honzovy buchty - kynuté těsto, co se vždy povede.

Hodnocení uživatelů:
60 minut 30 minut 7 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 250 gramů hladké mouky
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 300 mililitrů mléka
  • 42 gramů kvasnic
  • 4 žloutky
  • 1 lžička soli
  • 7 lžiček mletého cukru
  • 5 cl oleje
  • 250 gramů povidel

Příprava

Ohřejeme mléko, přidáme půl lžičky mletého cukru a přidáme kvasnice. Necháme vykynout. Do míse dáme ostatní ingredience a vykynutý kvásek. Vypracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme na teplo vykynout. Po vykynutí z těsta uždibujeme kousky a roztahujeme na placky, dáme lžičku povidel a zabalíme. Skládáme do olejem vymazaného pekáče, těsně vedle sebe. Potíráme olejem ze všech stran. Pečeme na 170°C 30 minut. Pocukrujeme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře