Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Horácká zelňačka

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 500 gramů kysané zelí
  • 185 mililitrů voda
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 2 kusy velká cibule
  • 4 lžíce olej

Příprava

  1. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit zelí. Pokud je hodně kyselé, propláchneme ho na cedníku studenou vodou. Uvaříme ho doměkka.
  2. Když je zelí měkké, zahustíme ho moukou rozmíchanou v mléce a za občasného míchání povaříme 5 minut.
  3. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Bramborové kousky vhodíme do osolené vody a uvaříme je doměkka.
  4. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Do zelné polévky vmícháme lžíci osmažené cibule.
  5. Polévku podáváme v hlubokém talíři, doprostřed vložíme šťouchané brambory a ty nakonec ještě posypeme osmaženou cibulí.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře