Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Horký čokoládový fondán

Hodnocení uživatelů:
20 minut 11 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

  • 4 vejce
  • 125 gramů cukru
  • 60 gramů mouky
  • 250 gramů čokolády na vaření
  • 150 gramů másla

Příprava

  1. Vejce vyšleháme s cukrem.
  2. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, čokoládu.
  3. Pak vše přimícháme do vaječné směsi.
  4. A nakonec přimícháme mouku.
  5. Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných (smíchala jsem mouku s kakaem) formiček nebo porcelánových hrnečků. A dáme péct.Pečeme na 190°C asi 11 minut. Konzistence by měla být taková, že bábovička drží tvar, po obvodu je tedy upečená, ale uvnitř je stále tekutý obsah.
  6. Ještě jsem udělala karamel a tím jsem to polila. Karamel:10 lžiček cukru dám do kastrůlku a nechám rozpustit.Pak přiliju půl kelímku smetany.Polít si to můžete čímkoliv.Třeba ovocnou omáčkou.
Tip: Formičky nelijte plné,naskočí to.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře