Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hortobágyská palačinka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30-40perc 4-6 porce Středně obtížné

Ingredience

Palačinka

  • 4 vejce
  • sůl
  • pšeničná mouka
  • mléko
  • jedlá soda
  • olej

Náplň

  • 1/2 kilogram mletého masa
  • olej
  • 1 kus cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kus paprika
  • 1 kus rajče
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín

Příprava

Cibuli nakrájím na jemno a na trošce oleje ji spařím. Nasypu na ni kávovou lžičku mleté papriky, přidám mleté maso, nadrobno nakrájenou zelenou papriku a na dílky nakrájené rajče. Osolím, opepřím a posypu mletým kmínem. Zaliji hojným množstvím vody. Zbylá tekutina bude základ pro omáčku. Dusím 20 minut. Mezitím si připravím těsto na palačinky obvyklým způsobem, pouze vynechám cukr. Těsto by mělo být trochu hustší. Na teflonové pánvi osmažím tak 6-8 palačinek. /moje pánev má průměr 32 cm/ Poté děrovanou naběračkou vyjmu maso z tekutiny. V 175 g kelímku zakysané smetany rozmíchám 2 lžíce mouky a malinko mléka. Přiliji k tekutině z masa a za stálého míchání nechám zhoustnout. Palačinky po jedné naplním mletým masem a sroluji je tak, že je předtím ze dvou stran přehnu, takže mi vznikne váleček. Z jedné várky mi vyjde 6 hortobágyských palačinek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře