Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hortobágyské smažené masové palačinky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Na slané palačinky (6 ks)

  • 20 dekagramů mouky
  • 2 vejce
  • 4 dl mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli

Na náplň

  • 50 dekagramů vepřového masa mletého
  • 2 kusy cibule středně velká
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 kusu rajčete nebo leča
  • 1/2 kusu papriky nebo leča
  • 2 kus Knorr Bujón Hovězí
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1/2 lžička kmína mletého
  • 2 špetky pepře mletého

Na omáčku

  • 4 lžíce mouky
  • 2 dl zakysané smetany

Na trojobal

  • mouka
  • vejce
  • strouhanka

Na smažení

  • olivový olej

Příprava

  1. Nejprve připravíme náplň. Očištěnou cibuli nakrájíme na malé kostičky a na olivovém oleji podusíme do sklovata. Přidáme prolisovaný česnek, bujón, mletou papriku, kmín, pepř a mleté maso. Přidáme také rajče a papriku, podlijeme vodou, aby přesahovala o jeden prst, a vaříme, dokud nezměkne.
  2. Zatímco se vaří maso, připravíme palačinky. V míse pomocí ručního mixéru dohladka rozmícháme mouku, vejce, mléko, olej a sůl.
  3. Ve velké pánvi usmažíme palačinky, před každou z nich pánev potřeme olejem.
  4. Hotový perkelt z mletého masa slijeme a šťávu přelijeme do malého kastrůlku. Počkáme než vystydne. Ke šťávě přilijeme zakysanou smetanu a mouku, poté pomocí mixéru rozmícháme, přivedeme k varu a počkáme než omáčka zhoustne.
  5. Z hotové smetanové omáčky 3 lžíce přilijeme k mletému masu, poté naplníme palačinky. Do jedné palačinky přijdou tak 3-4 lžíce náplně, ty nakupíme do spodní části palačinky, přes ni přehneme spodek, pak obě strany a nakonec srolujeme.
  6. Naplněné palačinky obalíme v mouce, vejci a strouhance.
  7. V rozpáleném oleji smažíme do zlatohněda.
  8. Při podávání polijeme smetanovou omáčkou.
Tip: S přílohou vydají za hlavní chod, bez přílohy je můžeme servírovat jako předkrm.
Tip: Místo mletého masa můžeme připravit i s houbami, bude to pak chutné vegetariánské jídlo.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře