Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Houbová omáčka s červeným vínem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 min
20 min
2 porce Snadné S masem
Ingredience
- 3 lžíce olej
- 30 gramů máslo nebo margarín Rama Culinesse
- 300 gramů praváky nebo podhříbky
- 100 gramů žampióny
- 10 - 15 gramů směs sušených hub
- kus 1 větší cibule
- 4 - 6 stroužků česnek
- 1 kus Bohatý bujón Knorr
- 150 mililitrů suché červené víno
- 1 kus svazek petrželky
- 600 mililitrů voda
Příprava
- Na mírném plameni na teflonové pánvi bez tuku opražte mouku do světle hněda, občas ji zamíchejte.
- Nakrájejte nadrobno cibuli, utřete česnek a na kousky nakrájejte čerstvé houby. Na troše tuku opečte plátky svého oblíbeného masa s kořením, podle vaší volby (není obsaženo v seznamu ingrediencí),
- Nakrájejte nadrobno cibuli, utřete česnek a na kousky nakrájejte čerstvé houby. Na troše tuku opečte plátky svého oblíbeného masa s kořením, podle vaší volby (není obsaženo v seznamu ingrediencí), poté odstavte, ale udržujte teplé. Ve zbylém tuku opečte cibuli, až zesklovatí, přidejte polovinu drceného česneku, trochu orestujte a přidejte nakrájené čerstvé a předem ve vodě namočené sušené houby. Poduste, až pustí šťávu a odpaří se, přidejte máslo nebo margarín, zbytek česneku a nasekanou petržel.
- Posypte opraženou moukou a na silném plameni dobře promíchejte. Přilijte 600 ml vody, červené víno a za občasného míchání přiveďte k varu. Přidejte Bujón na guláš, zamíchejte a vařte 5–8 minut (až bude vše provařené). Můžete také přidat trochu tymiánu či saturejky. Ohřejte plátky masa ve šťávě (nalijte omáčku do šťávy, která z masa vytekla) a podávejte s bramborovou přílohou nebo rýží.
Žádný nový komentář.