Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Houbová omáčka s červeným vínem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 min 20 min 2 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 3 lžíce olej
  • 30 gramů máslo nebo margarín Rama Culinesse
  • 300 gramů praváky nebo podhříbky
  • 100 gramů žampióny
  • 10 - 15 gramů směs sušených hub
  • kus 1 větší cibule
  • 4 - 6 stroužků česnek
  • 1 kus Bohatý bujón Knorr
  • 150 mililitrů suché červené víno
  • 1 kus svazek petrželky
  • 600 mililitrů voda

Příprava

  1. Na mírném plameni na teflonové pánvi bez tuku opražte mouku do světle hněda, občas ji zamíchejte.
  2. Nakrájejte nadrobno cibuli, utřete česnek a na kousky nakrájejte čerstvé houby. Na troše tuku opečte plátky svého oblíbeného masa s kořením, podle vaší volby (není obsaženo v seznamu ingrediencí),
  3. Nakrájejte nadrobno cibuli, utřete česnek a na kousky nakrájejte čerstvé houby. Na troše tuku opečte plátky svého oblíbeného masa s kořením, podle vaší volby (není obsaženo v seznamu ingrediencí), poté odstavte, ale udržujte teplé. Ve zbylém tuku opečte cibuli, až zesklovatí, přidejte polovinu drceného česneku, trochu orestujte a přidejte nakrájené čerstvé a předem ve vodě namočené sušené houby. Poduste, až pustí šťávu a odpaří se, přidejte máslo nebo margarín, zbytek česneku a nasekanou petržel.
  4. Posypte opraženou moukou a na silném plameni dobře promíchejte. Přilijte 600 ml vody, červené víno a za občasného míchání přiveďte k varu. Přidejte Bujón na guláš, zamíchejte a vařte 5–8 minut (až bude vše provařené). Můžete také přidat trochu tymiánu či saturejky. Ohřejte plátky masa ve šťávě (nalijte omáčku do šťávy, která z masa vytekla) a podávejte s bramborovou přílohou nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře