Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Houbová polévka s žebírky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 600 gramů vepřová žebírka
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1 kus cibule střední velikosti
  • 2 kusy nové koření
  • 4 kusy černý pepř
  • 2 stroužky česnek
  • 1 kus větvička heřmánku
  • 1 špetka majoránka
  • 2 kusy bobkový list
  • 300 gramů brambory
  • 150 mililitrů hustá smetana (např. Rama Cremefine na vaření)
  • 4 kusy šalvěj čerstvé listy
  • 0.50 kusů celer
  • 1 balení Knorr Polévka Žampiónová

Příprava

  1. Zalijte maso a zeleninu cca 1 litrem studené vody, následně přiveďte k varu.
  2. Odeberte vzniklou pěnu, přidejte koření a zeleninu. Nechte vařit do okamžiku, až bude maso zcela měkké a vývar získá odpovídající aroma.
  3. Brambory nakrájejte na kostky, přidejte do vývaru a vařte do okamžiku, až budou měkké.
  4. Přidejte jednu nebo dvě polévky Knorr Polévka Žampiónová (v závislosti na množství bujónu), vše dochuťte smetanou.
  5. Vytáhněte žebírka z vývaru a nakrájejte je na menší kousky se dvěma kůstkami. Servírujte v polévce, posypané čerstvě nakrájenou šalvějí. Rada: Je dobré navíc přidat několik sušených hřibů, zcela jistě to posílí správnou chuť polévky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře