Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Houbové rizoto

Receptynakazdyden.cz
Potěšte svoje chuťové pohárky úžasnou kombinaci hub, arborio rýže, česneku a parmezánu. Vyzkoušejte houbové rizoto! Nezapomeňte ho dochutit petrželkou a čerstvě mletým pepřem.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut

Ingredience

  • 25 g sušených hříbků
  • 1 najemno nakrájená cibule
  • 250 g hnědých žampionů nakrájených na plátky
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový rozpuštění v 1 litru vody
  • 1 čajová lžička nasekané petrželky
  • 40 g másla nebo margarínu
  • 1 stroužek nadrobno nasekaného česneku
  • 300 g Arborio rýže
  • 40 g strouhaného parmezánu
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Sušené hříbky dejte do misky, zalijte je 150 ml vařící vody a nechte je 20 minut namáčet. Pak je zceďte, ale tekutinu ve které se namáčely si ponechte na později. Houby nakrájejte na kousky.
  2. Ve velké hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte máslo nebo margarín, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte. Až zesklovatí přidejte nadrobno pokrájený stroužek česneku a ještě chvilku opékejte, až se česnek rozvoní.
  3. Přidejte pokrájené hnědé žampiony a opékejte 3-4 minuty. Pak přidejte pokrájené sušené houby a ještě chvilku opékejte.
  4. Přisypte Arborio rýži, opékejte ji a až se začne chytat ke dnu přilijte vodu z namáčených hub a jednu naběračku připraveného vývaru z Knorr Bohatý bujón zeleninový. Zamíchejte a až se tekutika vstřebá, přilijte další a postup opakujte. Bude to trva přibližně 15 minut.
  5. Nasypte do rizota stouhaný parmezán, petržel a dochuťte čerstvě mletých pepřem. Nechte 2 minuty odpočinout a podávejte.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře