Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Houmrovy koblížky

Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

koblížky

  • 3 hrnky hladká mouka
  • 250 mililitrů mléko (polotučné nejlépe)
  • 2 kusy vejce
  • 42 gramů droždí
  • 1 špetka sůl
  • 100 gramů cukr krupice
  • 50 gramů máslo
  • 100 mililitrů olej (na smažení)

Příprava

  1. Z droždí, mléka a cukru vytvoříme kvásek. Když kvásek vzejde, smícháme ho s cukrem, rozpuštěným chladným máslem, mlékem, vejci, solí a nakonec moukou. Těsto dohladka promícháme vařečkou a necháme asi půl hodiny vykynout.
  2. Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 1,5-2 cm silný a vykrajujeme skleničkou kolečka, uprostřed kterých vykrojíme malé kolečko 1,5 cm. Necháme 15 minut kynout na vále. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova po obou stranách.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře