Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Houskové knedlíky

Domácí houskový knedlík není tak těžký na přípravu, jak to mnoha lidem přijde. Vyzkoušejte ho podle tohoto jednoduchého receptu, který zvládne každý!
Hodnocení uživatelů:
55 minut 18 minut 5 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 500 gramů hrubé mouky
  • 10 gramů droždí
  • 250 mililitrů mléka
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • špetka cukru

Příprava

  1. Do mouky vmíchám sůl, uprostřed udělám důlek, do kterého rozklepnu jedno vejce, rozdrobím do něj droždí, přidám cukr, zaliji vlažným mlékem a nechám asi 5 minut odpočinout.
  2. Uhnětu těsto, přidám nakrájený rohlík. Těsto nechám na teplém místě vykynout asi 30 minut.
  3. Z těsta vyválím šišky, které vařím ve slané vodě. Po 9-ti minutách knedlík obrátím a vařím dalších 9 minut. Knedlíky hned po vyndání dobře propíchám vidličkou a nakrájím na vále nožem nebo nití.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře