Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Houskový knedlík se slaninou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 housky suché
  • 10 dekagramů slaniny libové
  • 2 lžíce mouky vrchovatá lžíce
  • 2-3 dl vody
  • 1 vejce
  • 1 svazek petrželové naťi nasekané
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • Knorr Aromat
  • pepř
  • olej

Příprava

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu usmažíme a dáme stranou. Housky nakrájíme na kostičky a na pávni je ve 2 lžících oleje opražíme do zlatava. Přendáme je do mísy a zalijeme je vodou. Přidáme vejce, slaninu a koření. S ochucovadlem nakládejme opatrně, slanina je sama o sobě dost slaná. Po prohnětení bychom měli získat husté tuhé těsto na knedlíky.
  2. Navhčenýma rukama z těsta tvarujeme knedlíčky asi o velikosti vajíčka, které vkládáme do mírně slané vroucí vody a poté pomalu na mírném ohni vaříme 15 minut.
Tip: Můžeme podávat ke zvěřinovým jídlům.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře