Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí biftek s omáčkou ze zeleného pepře a koňaku

Receptynakazdyden.cz
Král mezi steaky si zaslouží úctu k úpravě, ale i přidaným surovinám. Čistě upečené maso se nebojte doplnit notoricky známou pepřovou omáčkou.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 10 minut Snadné

Ingredience

Suroviny pro 6 porcí:

  • 1kg pravé hovězí svíčkové
  • sůl, pepř
  • 1 vanička knorr bohaté Šťávy na tmavá masa
  • 30 ml olivového oleje
  • 50 ml smetany
  • 20 ml koňaku Napoleon
  • 30 g nakládaného zeleného pepře
  • 30 g másla

Příprava

  1. Z očištěné a odblaněné svíčkové nakrájíme široké steaky, které vytvarujeme pouze rukou - v žádném případě neklepeme. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na olivovém oleji a dáme dodělat do rozpálené trouby na 190°C do požadované úpravy bifteku.
  2. Maso vyjmeme na nahřátý talíř a ve výpeku orestujeme zelený pepř bez nálevu, který zastříkneme koňakem.
  3. Přilijeme 250 ml vody a rozmícháme Knorr Bohatou šťávu, kterou provaříme společně se smetanou. Pro zjemnění omáčky můžeme přidat máslo.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře