Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí biftek s omáčkou ze zeleného pepře a koňaku

Receptynakazdyden.cz
Upečené maso se nebojte doplnit notoricky známou pepřovou omáčkou.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut

Ingredience

  • 1kg pravé hovězí svíčkové
  • sůl
  • pepř
  • 1 vanička Knorr Bohatá šťáva na tmavá masa
  • 30 ml olivového oleje
  • 50 ml smetany
  • 20 ml koňaku Napoleon
  • 30 g nakládaného zeleného pepře
  • 30 g másla

Příprava

  1. Z očištěné a odblaněné svíčkové nakrájíme široké steaky, které vytvarujeme pouze rukou – v žádném případě neklepeme. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na olivovém oleji. Poté dáme dodělat do rozpálené trouby na 190°C do požadované úpravy bifteku.
  2. Maso vyjmeme na nahřátý talíř a do výpeku dáme orestovat zelený pepř bez nálevu, který zastříkneme konakem.
  3. Přilijeme 250 ml vody a rozmícháme bohatou šťávu, kterou provaříme společně se smetanou. Pro zjemnění omáčky můžeme přidat máslo.
|
|
| Tisk

Kategorie

maso

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře