Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí carpaccio

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
Snadné

Ingredience

  • 50 gramů hovězí svíčkové (ne příliš prorostlá)
  • olivový olej
  • rukola
  • hrubá mořská sůl, pepř
  • 1/2 žampionů
  • 30 gramů parmezánu

Příprava

  1. Potřebujeme kousek hovězí svíčkové (ne příliš prorostlé). Na rozklepání použijeme fólii, dále potřebujeme paličku (razítko).
  2. Po rozklepání vyřízneme nožem flaksy. Vezmeme maso bez flaks, uděláme z něj kuličku a postup opakujeme – tedy znovu rozklepeme na tenký plátek.
  3. Pro dokonalý tvar masa můžeme použít plastovou destičku, kterou maso upravíme do pravidelného tvaru kolečka.
  4. Na talíř si připravíme rukolu, kterou zakápneme olivovým olejem. Carpaccio položíme na rukolu, opepříme, osolíme hrubou mořskou solí, opět zakápneme olivovým olejem (může být i bylinkový).
  5. Na carpaccio nastrouháme na slabé plátky žampion a parmezán. Ozdobíme pár lístky rukoly.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře