Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí consommé s jemnými noky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kus cibule
  • 250 gram kořenové zeleniny mrkev, petržel, celer
  • 2 proužků větvičky hladkolisté naťové petržele větvička tymiánu
  • 1 litr vody
  • 2,5 kalíšku Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 1 lžíce Rama margarínu
  • 2 hladké mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce Knorr světlé jíšky
  • 200 gram vařeného hovězího masa

Pyré

  • 80 gram vařené kořenové petržele
  • 2 lžíce najemno nasekané hladkolisté petržele
  • pár plátků pár lístků tymiánu

Na noky

  • 250 mililitr mléka
  • 30 gram Crème Bonjour nebo másla
  • 1 špetka špetka soli
  • 120 gram hrubé mouky
  • 1 kus malé vejce

Na ozdobení

  • 1 svazek tymián
  • 1 svazek bazalka
  • 1 svazek petrželka

Příprava

  1. Oloupanou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme omytou petrželku s větvičkou tymiánu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Když se začne voda vařit, vmícháme Knorr hovězí bujón. Vaříme, dokud zelenina nezměkne, asi 20 minut.
  2. V kastrolku přivedeme k varu mléko, 20 g másla, sůl. Když se směs začne vařit, vsypeme mouku a mícháme, odpalujeme, až těsto přestane ulpívat na vařečce, to je asi 2 minuty a sejmeme z plotny.
  3. Nyní necháme těsto částečně zchladnout a vešleháme do něho vejce.
  4. Dvěma lžičkami tvarujeme z těsta noky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 3-4 minuty, dokud noky nevyplavou na povrch. Vyjmeme je dírkovanou naběračkou a promastíme zbylým máslem. Noky uchováváme v teple.
  5. Uvařenou zeleninu přendáme do misky, přidáme k ní rozkrájené hovězí maso a vše rozmixujeme. V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme 500 ml přecezeného vývaru, prošleháme, přidáme protlak a vaříme na mírném ohni 20 minut.
  6. Potom do zahuštěného vývaru vešleháme rozmixovanou zeleninu s masem a přilijeme 400 ml vývaru. Prohřejeme. Na pyré smícháme zbylý vývar a najemno nasekanou uvařenou petržel, přisypeme nať, lístky tymiánu a vše rozmixujeme.
  7. Pyré ohřejeme. Hustou polévku rozdělíme do nahřátých misek nebo talířů, přidáme noky, lžičkou rozdělíme zeleninový krém, ozdobíme bylinkami a podáváme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře