Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí dušené na houbách

Hodnocení uživatelů:
15 minut 135 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 kusy Hovězí roštěnka
  • 50 gramů tuk
  • 1 kus cibule
  • 250 gramů Krájené houby
  • 1 lžička sůl
  • 4 špetky pepř
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 2 špetky červená paprika

Příprava

  1. Z nízkého roštěnce nakrájíme roštěnky. Na okraji maso nařízneme a naklepeme, aby se při dušení nekroutilo
  2. Nakrájíme cibuli, zpěníme ji na polovině tuku a odstavíme.
  3. Na pánvi rozehřejeme druhou část tuku a naklepané roštěnky prudce öpečeme po obou stranách.
  4. Připravené roštěnky položíme na cibuli a osolíme. Na pánev na které jsme opékali roštěnky nalijeme vodu a podlijeme maso.
  5. Roštěnky dusíme do měkka cca 120 minut.
  6. Měkké roštěnky osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a moukou, přidáme houby.
  7. Podlejeme a dusíme ješě 15 minut. Jako přílohu podáváme rýži nebo zeleninu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře