Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí dušené se žampiony

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 5 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí falešná svíčková
  • 200 gramů malé žampióny
  • 2 cibule
  • 20 dekagramů špek z vepře Mangalica (Maďarsko)
  • dle chuti olej, sůl, hl. mouka

Příprava

  1. Špalek hovězí falešné svíčkové, převážeme nití, aby si udržel tvar. Poté maso opepříme a osolíme. Do pánve dáme na silnější proužky pokrájenou slaninu a vysmažíme do zlaté barvy. Ve slaninovém výpeku zprudka poctivě maso opečeme ze všech stran, po opečení masa následuje opečení na jemno nakrájených cibulí.
  2. Nachystáme si hrnec a vložíme opečený špalek hovězího masa, opečenou cibuli, lehce podlijeme vodou cca do ¾ masa. Dusíme na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud maso není krásně měkké. Po cca 90 minutách dušení přidáme všechny žampióny, jelikož máme velmi drobné houby tak je necháme vcelku (pokud budou větší, krájíme jen na půl).
  3. Dále dusíme dalších cca 30 minut. Poté co je maso krásně měkké, tak ho vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Vzniklou chutnou šťávu scedíme, a dohustíme dle potřeby trochou vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu nám vyhovující hustoty.
Tip: Podáváme s jasmínovou rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře