Hovězí dušené se zelím

Autor:
Hovězí dušené se zelím
15 minut 90 minut 6 porce Snadné S masem Nelze


Ingredience

  • hovězí maso, kližka nebo krk - 1 kilogram
  • bílé zelí - 1 kilogram
  • pepř černý celý - 5 lžiček
  • sůl - 5 špetek
  • olej řepkový - 3 lžíce
  • voda - 1 lžíce

Příprava

  1. Maso nakrájíme na větší kousky.
  2. Očištěné zelí nakrájíme na čtvrtky.
  3. Dno hrnce potřeme olejem, na dno uložíme polovinu masa, maso osolíme a na maso rozložíme kousky zelí, pak dáme znova vrstvu masa, osolíme, posypeme pepřem, na maso rozložíme zbytek zelí.
  4. Maso podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme 1 a půl hodiny, nebo až je maso měkké.
Tip: Recept je vhodný i pro lehkou dietu.
Tisk Zavřít