Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí guláš

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 2 kusy cibule
  • 500 gramů hovězí kližka
  • 2 lžičky sladká paprika
  • 1 lžička sůl
  • 1 kus feferonka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 2 stroužky česnek
  • 3 lžíce vepřové sádlo

Příprava

  1. Cibuli nakrájíme a v hrnci ji na sádle osmažíme dozlatova.
  2. Zaprášíme paprikou, přidáme maso nakrájené na kostky a necháme zatáhnout.
  3. Osolíme, můžeme přidat feferonku a dusíme doměkka. Občas promícháme a dle potřeby podléváme vodou. Můžeme přidat bujón na guláš.
  4. Když je maso skoro měkké, rozkvedláme ve vodě mouku a guláš zahustíme (mouku použijeme dle potřeby). Provaříme a na dochucení přidáme česnek.
  5. Podáváme s chlebem nebo s houskovým knedlíkem, na talíři můžeme posypat cibulí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře