Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí kořeněné kostky na špeku

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězího krku
  • 30 dekagramů kvalitního uzeného špeku
  • 2 velké cibule
  • 1 svazek čerstvé majoránky
  • 1 balení sáčku koření „Roštěná“
  • dle chuti sůl, pepř, masový vývar nebo bujón

Příprava

  1. Uzený špek nakrájíme na kostky, a dáme škvařit na pánev. Jakmile začne pouštět tuk, tak přidáme nakrájené cibule a svazek čerstvé majoránky. Necháme cibuli zesklovatět a majoránkou provonět.
  2. Maso z krku nakrájíme na větší kostky a obalíme ve směsi koření na roštěnou. Dáme do mísy a zalijeme vyškvařeným špekem s opeřenou cibulí. Promícháme, necháme vychladnout a vložíme do lednice nejlépe do druhého dne.
  3. Následující den v rozpálené pánvi opečeme naložené kostky masa a přendáme do hrnce. Zalijeme do ¾ masa teplým vývarem, pokud není vývar, použijeme bujón rozmíchaný ve vodě. Maso dusíme, dokud není dostatečně měkké.
  4. Udušené kostky masa poté vyjmeme, a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Ze šťávy vytvoříme dohuštěním trochou mouky rozmíchané ve vodě omáčku, kterou necháme provařit cca 15 minut. Omáčku ještě přecedíme přes jemné sítko a vrátíme do ní kostky masa a vložíme oříšek másla. Podáváme s hráškovou rýží.
Tip: Velmi chutné s čerstvou majoránkou, která uvolní svoji sílu chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře