Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí líčka
  • 1/2 kusu celer
  • 2 dl červené víno
  • dle chuti sůl, pepř, sádlo, bobkový list

Příprava

  1. Hovězí líčka (6-8 kusů) prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle a podlijeme červeným vínem, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list.
  2. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso „luxusně měkoučké“. Je to „kližkovité“ maso takže, ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut – nespěchejte.
  3. Maso poté vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do příjemné hustoty – nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou lehce povařenou mrkev a nasekanou pažitku.
Tip: Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře