Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem
Hodnocení uživatelů :
10 minut
120 minut
4 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 1 kilogram hovězí líčka
- 1/2 kusu celer
- 2 dl červené víno
- dle chuti sůl, pepř, sádlo, bobkový list
Příprava
- Hovězí líčka (6-8 kusů) prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle a podlijeme červeným vínem, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list.
- Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso „luxusně měkoučké“. Je to „kližkovité“ maso takže, ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut – nespěchejte.
- Maso poté vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do příjemné hustoty – nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou lehce povařenou mrkev a nasekanou pažitku.
Tip: Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.
Žádný nový komentář.