Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 kusů hovězí líčka
  • 1 kus cibule
  • 6 kusy větší sušená rajčata
  • 5 dekagramů uzeného špeku
  • 2 lžičky naloženého zeleného pepře
  • dle chuti olej, sůl, hladká mouka

Příprava

  1. Hovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený špek. Vše poctivě rozmělníme a následně vetřeme do všech kousků masa. Takto potřené maso dáme uložit do druhého dne do lednice.
  2. Naložené maso následně opečeme velmi zprudka na pánvičce v oleji, dokud se maso nezatáhne. Takto opečená líčka přendáme do hrnce. Do vzniklého výpeku na pánvi, vložíme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do tmavé barvy (pozor hlídat - nespálit). Do tmava opečenou cibuli přendáme k masu do hrnce společně s plátky sušených rajčat. Podlijeme horkou vodou do ¾ masa. Dusíme pod pokličkou na co nejmenším plamenu, dokud maso není krásně měkké.
  3. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu dokončíme tak, že na drobné kousky nakrájíme změklá sušená rajčata a vrátíme do šťávy. Zahuštění provedeme rozmícháním lžíce mouky v trošce vody s následným přidáním do šťávy, vše dobře rozmícháme a necháme provařit 15 minut mírným varem. Maso posypeme bohatě opečenou cibulkou.
Tip: Podáváme s bramborovou kaší a troškou silné šťávy
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře