Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí maso nadivoko

Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut 4 porce Náročné S masem

Ingredience

  • 750 gramů hovězí maso
  • 50 gramů slanina
  • 50 gramů máslo
  • 1 kus cibule
  • 200 gramů kořenová zelenina
  • 50 mililitrů ocet
  • 1 lžička jalovec
  • 3 kuliček nové koření
  • 1 kus bobkový list
  • 1/2 lžičky pepř - kuličky
  • 1/2 kusu citrón
  • 20 gramů hladká mouka

Příprava

  1. Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibuli a zeleninu. Zalijeme 250 ml vody, přidáme ocet a koření zabalené do kousku gázy. Krátce převaříme a necháme zchladnout.
  2. Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, dáme do misky a zalijeme tekutinou i se zeleninou a kořením (musí být ponořené). Necháme rozležet do druhého dne.
  3. Druhý den přendáme do pečící nádoby a pečeme zakryté skoro doměkka, pak odkryjeme, přidáme kolečka citronu a dopečeme.
  4. Během pečení maso několikrát obrátíme, ke konci přidáme do šťávy máslovou kuličku udělanou ze zbytku másla a mouky. Omáčku necedíme, jen vyndáme váček s kořením.
Tip: Vhodné s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře