Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Hovězí maso nadivoko
Hodnocení uživatelů :
20 minut
120 minut
4 porce Náročné S masem
Ingredience
- 750 gramů hovězí maso
- 50 gramů slanina
- 50 gramů máslo
- 1 kus cibule
- 200 gramů kořenová zelenina
- 50 mililitrů ocet
- 1 lžička jalovec
- 3 kuliček nové koření
- 1 kus bobkový list
- 1/2 lžičky pepř - kuličky
- 1/2 kusu citrón
- 20 gramů hladká mouka
Příprava
- Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibuli a zeleninu. Zalijeme 250 ml vody, přidáme ocet a koření zabalené do kousku gázy. Krátce převaříme a necháme zchladnout.
- Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, dáme do misky a zalijeme tekutinou i se zeleninou a kořením (musí být ponořené). Necháme rozležet do druhého dne.
- Druhý den přendáme do pečící nádoby a pečeme zakryté skoro doměkka, pak odkryjeme, přidáme kolečka citronu a dopečeme.
- Během pečení maso několikrát obrátíme, ke konci přidáme do šťávy máslovou kuličku udělanou ze zbytku másla a mouky. Omáčku necedíme, jen vyndáme váček s kořením.
Tip: Vhodné s rýží.
Žádný nový komentář.