Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí maso s koprovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Dokažte svému okolí,že královna z české klasiky hotových jídel si zaslouží napravit mindrák ze školních jídelen.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut

Ingredience

  • 1kg hovězího zadního
  • svazek čerstvého kopru
  • Pepř celý
  • nové koření
  • bobkový list
  • 500ml mléka
  • 100ml smetany
  • 30g másla
  • 3 lžíce octa
  • 50g cukru
  • 1 Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 30g Knorr jíška světlá

Příprava

  1. Hovězí maso omyjeme začistíme a vložíme do studené vody,přidáme bobkový list,pepř celý a nové koření,špetku soli a přivedeme k varu,kdy s přidáním bujonu vaříme na mírném ohni do měkka.
  2. Maso vyjmeme a vývar vycedíme a do kastrolu přidáme na rozpuštěné máslo nasekaný kopr na jemné kousky.orestujeme a zalijeme částí vývaru.Mléko svaříme se smetanou a pomalu vmícháme do vřelého vývaru.zahustíme jíškou a dochutíme cukrem,převařeným octem,solí.
  3. Maso krájíme na tenké plátky,přelijeme omáčkou a doplníme houskovým knedlíkem,nebo vařeným bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře