Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí na česneku

Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 4 porce Náročné S masem

Ingredience

  • 600 gramů Hovězí plátky
  • 1 lžička sůl a pepř
  • 4 stroužky česnek
  • 50 gramů hladká mouka
  • 100 mililitrů olej
  • 2 kusy cibule
  • 2 lžičky Worcester

Příprava

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Potřeme rozmačkaným česnekem a obalíme v mouce.
  3. Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
  4. Zvlášť na pánvičce usmažíme na oleji plátky masa a přidáme je i s výpekem k cibuli.
  5. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Častěji, podle potřeby, podléváme.
  6. Když je maso poloměkké, přidáme tolik horké vody, kolik chceme mít omáčky a dovaříme.
  7. Měkké plátky vyjmeme do jiné nádoby. Omáčku zahustíme moukou a asi 6 minut povaříme.
  8. Nakonec ji dochutíme worcestrem a přecedíme na maso.
Tip: Jako příloha je vhodný knedlík nebo rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře