Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí na víně se zázvorem

Připravte si skvělé hovězí na zázvoru.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 180 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězího zadního nebo falešné svíčkové
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 kus zázvoru nakrájeného na plátky
  • 1 špetka tymiánu
  • 1 špetka bazalky
  • 1-2 dl oleje
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 kus cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 3 dl červeného vína
  • 2 l hovězího vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón hovězí

Příprava

  1. Maso nakrájíme na nudličky, na oleji zpěním nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nasekaný česnek a zázvor.
  2. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran, pak teprve opepříme, osolíme, přidáme mletý kmín, trošku tymiánu a bazalky.
  3. Podliji červeným suchým vínem a necháme lehce odpařit. Pak přilijeme připravený vývar, tak aby bylo maso ponořené jen do 3/4, snížíme teplotu aby jen lehce probublávalo a pomalu dusíme. Po dobu dušení sem tam kontrolujeme, přiléváme vývar a zhruba za 3-4 hodiny, až je maso měkké můžeme podávat.
Tip: Výborné je s bramborovými noky a s listovým špenátem
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře